Sabtu, 03 Agustus 2013

Orgeneral Hulusi Akar Kimdir Özgeçmişi Biyografisi (Kara Kuvvetleri Komutanı)

Heissisa: Orgeneral Hulusi Akar Kimdir Özgeçmişi Biyografisi (Kara Kuvvetleri Komutanı). Orgeneral Hulusi Akar Kimdir Özgeçmişi Biyografisi (Kara Kuvvetleri Komutanı),Hulusi Akar Kimdir Orgeneral Hulusi Akar Kim Orgeneral Hulusi Akar Özgeçmişi Biyografisi Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar, Hulusi Akar Eğitimi, Orgeneral Hulusi Akar Doğum Yeri Ve Yılı, Hulusi Akar Nereli

Hulusi Akar kimdir?

Orgeneral Hulusi Akar 1952 yılında Kayseri'de doğdu. 1972 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1973 yılında Piyade Okulu’ndan mezun oldu.

1980 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı çeşitli birliklerde takım komutanlığı yapan Orgeneral Akar, 1982 yılında Kara Harp Akademisi’nden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak; 12'nci piyade tümen 7'nci piyade alay 1'inci tabur karargâh bölük komutanlığı, 12'nci piyade tümen komutanlığı lojistik şube müdürlüğü, Genelkurmay Genel Sekreterliği İdari Şube Plan subaylığı, Kara Harp Akademisi öğretim üyeliği, İtalya’nın Napoli şehrinde Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Karargâhı (afsouth) İstihbarat Başkanlığı Kara İstihbarat Subaylığı, Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği’nde Plan Subaylığı, Genelkurmay Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Bosna-Hersek Türk Görev Kuvveti Komutanlığı görevlerini yürüttü.

Akar, tuğgeneral rütbesi ile 51'inci iç güvenlik piyade tugay komutanlığı ve Napoli’de Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Karargâhı (afsouth) Plan Prensipler Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, 2002 yılında tümgeneralliğe terfi etmiştir.

Tümgeneral rütbesi ile Kara Harp Okulu Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttükten sonra ve 2007 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı ve 3'üncü Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 2011 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi etti ve genelkurmay 2’nci başkanlığı görevine atandı.

Şule Akar ile evli olan Orgeneral Hulusi Akar'ın iki çocuğu vardır. İngilizce bilmektedir.

Related Posts: Orgeneral Hulusi Akar Kimdir Özgeçmişi Biyografisi (Kara Kuvvetleri Komutanı)

Tidak ada komentar: Orgeneral Hulusi Akar Kimdir Özgeçmişi Biyografisi (Kara Kuvvetleri Komutanı)

Advertiser

Popular Posts

Blog Archive