Kamis, 01 Agustus 2013

Hız Sabitleyici (Cruise Control) Nasıl Çalışır ?

Heissisa: Hız Sabitleyici (Cruise Control) Nasıl Çalışır ?. Hız Sabitleyici (Cruise Control) Nasıl Çalışır ,Hız Sabitleyici (Cruise Control) nedir yararları zararları nelerdir,Araçlara sonradan Hız Sabitleyici takılabilir mi Yakıt Tüketimine etkisi var mıdır

ACC - Cruise Control, Hız Sabitleme Sistemi

Hız Sabitleme sistemi yeni bir sistem değil ve tüm XK modellerinde standart olarak sunuluyor. Bu sistemin amacı, sizlerin de bildiği gibi, sürücünün istediği bir hızda sistemi devreye sokması ve aracın o hızda sabit kalması. Fren pedalına dokunulduğu an sistem devre dışı kalıyor.

Ayarlanabilir hız sabitleme sistemi (ACC) ise Jaguar'ın geliştirdiği ve XK modellerinde opsiyonel olarak sunduğu bir sistem. ACC, önde giden yavaş otomobilleri veya sizin şeridinize geçerek önünüze gelen araçları fark edebiliyor. ACC sistemi böyle bir durumda devreye giriyor ve öndeki araçla aranızdaki mesafenin güvenlik sınırları dahilinde kalması için sizin hızınızı yeniden ayarlıyor.

Bunlar olurken sürücünün birşey yapmasına gerek kalmıyor, sistem herşeyi otomatik hallediyor, sürücü sadece olanları izliyor. Ayrıca ACC sistemi önde sıkışan trafiği de algılayarak sürücüsünü sesli olarak uyarma yeteneğine de sahip.

Related Posts: Hız Sabitleyici (Cruise Control) Nasıl Çalışır ?

Tidak ada komentar: Hız Sabitleyici (Cruise Control) Nasıl Çalışır ?

Advertiser

Popular Posts

Blog Archive